fallback

Tesla с автопилот се удари в полицейска кола

Това е пореден сблъсък на електромобил на компанията, движещ се в безпилотен режим

16:01 | 31.05.18 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

В Калифорния електромобил Tesla Model S се удари в паркиран край пътя полицейски всъдеход Ford. Машината на служителите на реда е била празна, а водачът на Model S е леко ранен, съобщават местните медии.

Това е поредният случай с автопилот на Tesla, при който шофьорът пренебрегване указания на производителя и напълно се доверява на системата за безпилотно шоэиране. Полицаите, разследващи катастрофата, потвърдиха, че при сблъсъка електрическият седан е бил с активирана функция за безпилотно шофиране, пише Automedia.bg.

Веднага след инцидента от Tesla припомниха на клиентите си, че „автопилотът съвсем не прави автомобила неуязвим от катастрофи”. От компанията са категорични, че водачът трябва да държи ръцете си на волана и да бъде готов във всеки един момент да поеме управлението.

Експерти от производителя на електромобили също ще бъдат включи в разследването на поредния подобен инцидент. Според първоначалните данни, до него се е стигнало след грешка на програмното оборудване на седана, което просто не е разчело правилно пътната маркировка.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:08 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Новини виж още